050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Volkswagen viert 50 jaar Golf in Cappadocië

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Volkswagen heeft een bijzondere verjaardagsballon onthuld ter ere van de Golf, die dit jaar vijftig jaar bestaat. De speciaal ontworpen heteluchtballon koos dit weekend in het Turkse Cappadocië het luchtruim en voegde zich bij honderden andere ballonnen.

Cappadocië staat onder liefhebbers van reizen en ballonvaart bekend als de absolute ‘place to be’ om een ballonvaart te maken: vanuit de lucht komen de bijzondere rotsformaties op prachtige wijze tot hun recht. Dit weekend werd het luchtruim opgefleurd door een uniek ontworpen Sultan Series PH-370 heteluchtballon, die een eerbetoon brengt aan vijftig jaar Volkswagen Golf.


Op grote hoogte
Bij zonsopgang stapten 16 passagiers in de feestelijke ballon, die tijdens de onthulling werd geflankeerd door een originele Golf 1 en de recent vernieuwde Golf 8. In het volle zicht van de duizenden toeristen die zich elke ochtend in de regio verzamelen, koos de Golf-ballon het luchtruim voor een onvergetelijke vaart boven het Cappadocische landschap.

Vijftig jaar iconisch
De legendarische ontwerper Giorgetto Giugiaro tekende voor het originele ontwerp van de Golf uit 1974 - een model dat zich in acht generaties en meer dan 50 jaar heeft ontwikkeld tot de meest succesvolle auto van Volkswagen tot nu toe, met meer dan 37 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. De Golf is bovendien de meest geregistreerde auto in Nederland.

Gelezen: 62 keer