050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

De nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90 op de weg; deze maand aflevering aan de eerste klanten

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De volledig elektrische Volvo EX90 is klaar en onderweg: de eerste exemplaren van Volvo’s vlaggenschip worden nu naar de Volvo dealers in de Verenigde Staten en Europa verscheept en de eerste klanten krijgen hun auto deze maand nog. Tussen het vierde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van 2025 zullen de leveringen worden opgevoerd, ook naar meer markten.

 

De Volvo EX90 is het nieuwe vlaggenschip van Volvo Cars en stelt nieuwe normen voor het bedrijf op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en mensgerichte technologie die het leven van mensen makkelijker en aangenamer maken.

Toen Volvo het nieuwe vlaggenschip testte, stelde het Zweedse merk hoge eisen en ging tot het uiterste. Chief executive Jim Rowan heeft de EX90 de afgelopen weken aan de tand gevoeld. Samen met collega's heeft hij de EX90 meegenomen op een roadtrip door de Verenigde Staten, van de fabriek buiten Charleston in South Carolina tot Californië.

“Op basis van deze reis kan ik met een gerust hart zeggen dat de EX90 de beste auto is die we ooit hebben gemaakt,” zegt Jim Rowan. “Na er 950 kilometer mee gereden te hebben door drie staten in de VS in verschillende rijomstandigheden en wegdekken, heb ik alleen maar positieve herinneringen. Het opladen, het weggedrag, het rijcomfort, de stilte van het interieur en het epische geluidssysteem, de betrouwbaarheid, de technologie en het gevoel van de User Interface - ik heb nog nooit in zo'n Volvo gereden. De EX90 is het begin van een nieuw tijdperk voor Volvo Cars, en dat begint nu.”

Onlangs heeft Volvo Cars honderden journalisten van over de hele wereld alle kwaliteiten van de EX90 laten ervaren tijdens een wereldwijde testrit voor de media ten zuidoosten van Los Angeles, VS.

Het begin van een nieuw tijdperk

De Volvo EX90 vertegenwoordigt ook een paradigmaverschuiving voor het bedrijf als de eerste Volvo die wordt aangedreven door een core computing systeem.

De AI-computer in de auto is gebouwd op het NVIDIA DRIVE®-platform. Dit core computing systeem, plus het Snapdragon® Cockpit Platform van Qualcomm Technologies, Inc. en intern ontwikkelde software van de ingenieurs van Volvo Cars, werken naadloos samen om de belangrijkste functies in de auto uit te voeren, van veiligheid en infotainment tot batterijbeheer. Het resultaat is een meer responsieve en comfortabele auto-ervaring.

De EX90 is slim geboren, met ingebouwde Google. Hij is uitgerust met een reeks sensoren, waaronder radars, camera's en een lidar van Luminar voor meer veiligheid. De gegevensverzameling van de sensoren, gekoppeld aan een always-on 5G-verbinding en regelmatige over-the-air software-updates, stelt Volvo in staat om de functies van de auto voortdurend te verbeteren en de functionaliteit gaandeweg uit te breiden.

Met andere woorden, de EX90 is ontworpen om, samen met zijn of haar bestuurder, te groeien en zich te ontwikkelen. “De Volvo EX90 belichaamt onze toekomst als volledig elektrische autofabrikant, met auto's die in de loop der tijd steeds beter worden dankzij core computing en software-updates,” zegt Jim Rowan. “Het is een bewijs van onze wereldwijde engineeringcapaciteiten en bevestigt onze positie als leider in de voortdurende technologische verschuiving in de auto-industrie.”

De EX90 is gebaseerd op Volvo’s volgende generatie technologie, volledig elektrisch ontworpen met een rijbereik tot 600 km*. Hij is ontworpen als de veiligste auto die Volvo ooit heeft geproduceerd, vol met passieve en actieve veiligheidstechnologie van de volgende generatie en software die wordt aangestuurd door een reeks geavanceerde sensoren.

De EX90 is een auto met vele primeurs. Het is de eerste Volvo met een lidar en de eerste met een core computing systeem. Het is ook de eerste Volvo die bi-directioneel opladen mogelijk maakt, zodat klanten kunnen bijdragen aan een evenwichtiger elektriciteitsnet en meer hernieuwbare energie in de samenleving. En het is 's werelds eerste auto die de Abbey Road Studios-modus biedt, die wordt geleverd met het optionele Bowers & Wilkins audiosysteem van topniveau.

De productie van de EX90 is eerder dit jaar gestart in de fabriek net buiten Charleston, in South Carolina, VS, die de capaciteit heeft om tot 150.000 auto's per jaar te bouwen. In de afgelopen jaren hebben we uitgebreid geïnvesteerd in de faciliteiten en de carrosserie- en spuitafdeling vernieuwd en uitgebreid. De fabriek heeft nu ook een ultramoderne productielijn voor accupacks. Met deze investeringen is onze productiefaciliteit in de VS goed voorbereid op de start van dit nieuwe tijdperk.

Gelezen: 121 keer