050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Lexus presenteert twee Europese primeurs op de Autosalon van Genève 2019

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

• Europees debuut van Lexus LC Convertible Concept – een designstudie voor een cabrioletversie op basis van de LC Coupé
• Europees debuut van de nieuwe Lexus RC F met Gran Touring Pack, een op de autosport geïnspireerde versie van de RC F Coupé
• Digitale persconferentie ‘on demand’ voortdurend beschikbaar tijdens persdagen voor de beurs

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 02

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 03

Lexus presenteert twee Europese primeurs op de Autosalon van Genève 2019. De ene geeft een idee van de opwindende toekomst van Lexus op designgebied en de andere staat voor de steeds grotere successen van Lexus in de internationale autosport.

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 04

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 05

Creatieve ambities
De Lexus LC Convertible Concept is een voorbeeld van de creatieve ambities die Lexus heeft. De conceptauto is een designstudie voor een cabrioletversie van de
LC Coupé, het vlaggenschip van Lexus. Op de North American International Auto Show in Detroit, afgelopen januari, oogstte de conceptauto veel lof. Hij geeft een idee van een nieuwe versie van de Lexus LC, die het gedurfde design waarmee de auto het uithangbord van het merk is geworden, nog verder versterkt.

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 06

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 07

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 08

RC F met Gran Touring Pack
De Lexus RC F met Gran Touring Pack brengt de dynamische prestaties van Lexus’ coupé naar een nog hoger niveau, met aanpassingen op basis van de ervaringen van racing teams die met de Lexus deelnamen aan internationale GT-competities zoals de Noord-Amerikaanse IMSA-kampioenschap, de Blancpain-serie in Europa en het Japanse Super GT-kampioenschap.

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 09

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 10

Koolstofvezel componenten
Net als de andere sportieve F-modellen van Lexus profiteert ook de RC F met Gran Touring Pack van nieuwe koolstofvezel componenten die niet alleen lichter zijn, maar ook de aerodynamica verbeteren en de neerwaartse druk verhogen.
De Lexus RC F met Gran Touring Pack wordt aangedreven door Lexus’ atmosferische V8-motor en is uitgerust met keramische remschijven, titanium uitlaateindstukken en een met rood leder bekleed interieur dat het vurige karakter van de auto extra benadrukt.

Lexus op Autosalon Geneve Lexus LC Convertible Concept groningen 11

Hal 4, stand 4211
De stand van Lexus, nummer 4211, is te vinden in hal 4. De digitale persconferentie is voortdurend beschikbaar tijdens de persdagen van de Autosalon van Genève, op 5 en 6 maart 2019. Vertegenwoordigers van de media kunnen de Lexus stand bezoeken op het moment dat het hen uitkomt om nader kennis te maken met Lexus en via een individueel scherm alle productinformatie te bekijken.

Gelezen: 373 keer