050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • ARA Autotemp

    ARA Autotemp

    de specialist op het gebied van koelingsproducten

Toyota Corolla is bestverkochte auto van 2018

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*Toyota Corolla voert wereldwijde autoverkooplijst Focus2move aan
*Toyota RAV4 is bestverkochte SUV ter wereld
*Toyota Camry populairste grote sedan
*Toyota Hilux een van de grote stijgers

De Toyota Corolla is de bestverkochte auto van 2018. Dat blijkt uit cijfers van het marktonderzoeksbureau Focus2move, dat naar eigen zeggen ’s werelds grootste database voor autoverkopen bijhoudt, de Global Auto Database (GAD). Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de Toyota RAV4 de bestverkochte SUV wereldwijd is. De Toyota Camry – die binnenkort een comeback in Europa maakt – staat ook in de top tien van bestverkochte auto’s.

De Toyota Corolla is met 1.181.455 exemplaren door Focus2move uitgeroepen tot ‘World Best Selling Car 2018’. De Toyota RAV4 staat met 837.624 stuks op de derde plaats overall, een groei van 3,6 procent in vergelijking tot 2017. Hiermee is de Toyota RAV4 de populairste SUV van de wereld. Ook de verkopen van de Toyota Camry stegen (3,8 procent). De ruime Toyota sedan staat met 661.383 verkochte exemplaren op de negende plaats van de top tien bestverkochte auto’s. De Camry is hiermee de bestverkochte grote sedan ter wereld.

Toyota Corolla: keuze uit twee hybride versies
Toyota heeft van zowel de Corolla als de RAV4 en Camry onlangs nieuwe generaties voorgesteld. De nieuwe Corolla – leverbaar als Hatchback, Touring Sports en Sedan – staat binnenkort bij de Toyota dealer. Voor het eerst biedt Toyota de consument de keuze uit twee efficiënte hybride aandrijflijnen, een 1.8 Hybrid met 90 kW/122 pk en een 2.0 Hybrid met 132 kW/180 pk. De nieuwe generatie RAV4 staat sinds kort in de showroom en is ook leverbaar met Toyota’s zelfopladende hybridetechnologie. De prijzen beginnen bij 34.995 euro. De nieuwe Toyota Camry Hybrid staat naar verwachting vanaf juni 2019 bij de Toyota dealer. De luxe grote sedan maakt na veertien jaar zijn comeback in West-Europa.

Toyota Hilux een van de grote stijgers
In de lijst van Focus2move behoort de Toyota Hilux tot de grote stijgers; Toyota’s onverzettelijke pick-up staat met 560.872 stuks op de veertiende plaats, een groei van elf procent in vergelijking tot 2017 toen de Hilux nog op de twintigste plaats stond. Toyota introduceerde onlangs de nieuwe Hilux Challenger, een extra complete uitvoering met standaard een Toyota Go navigatiesysteem. Met het speciale Challenger pakket krijgt de pick-up – winnaar van de Dakar Rally 2019 – onder meer LED-koplampen, spatbordverbreders, een pushbar en 18-inch lichtmetalen velgen. De prijzen beginnen bij 29.490 euro exclusief bpm en btw.

 

Gelezen: 2049 keer