050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Elektrische Opel Corsa-e is snel en eenvoudig op te laden

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Opel levert eerste exemplaren Corsa-e af vanaf maart 2020

• Thuis opladen: via een wallbox of eventueel via een normaal stopcontact
• Onderweg opladen: mogelijkheid tot snelladen is standaard
• Overal opladen: universele laadkabel geschikt voor elk laadstation
• Via remote control: efficiënt rijden met e-Services en de myOpel app
• Prijzen volledig elektrische Corsa-e met 330 km range (WLTP) vanaf € 30.999,-

Opel Corsa e Charging Times groningen 01

De laadinfrastractuur in Europa is uiterst divers. Er is een grote variëteit aan netwerken met verschillende laadstations. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 42.000 laadpunten. De kopers van de nieuwe volledig elektrische Opel Corsa-e hoeven zich niet druk te maken over deze grote variatie aan laadmogelijkheden. De Corsa-e kan namelijk overal worden opgeladen. Dankzij speciaal ontwikkelde, tailor-made oplossingen is de Corsa-e van een regulier stopcontact tot en met een snellader te laden. De Opel Corsa-e is per direct te bestellen en wordt vanaf maart 2020 uitgeleverd.

Opel Corsa e Charging Times groningen 02

3-fase 11 kW on-board lader voor snelladen
De Opel Corsa-e wordt in Nederland geleverd als Edition en als extra rijk uitgeruste e-Launch Edition. In beide gevallen zijn een 11 kW 3-fase ‘onboard charger’ en een type 2 laadkabel standaard. Inbegrepen zijn bovendien 2 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking, 8 jaar fabrieksgarantie op de accu (tot maximaal 160.000 kilometer), 6 jaar gratis onderhoud/APK (tot maximaal 180.000 kilometer), gratis navigatie map updates én 24/7 Opel pechhulp in Nederland. Daarnaast is de Corsa-e geschikt voor snellaadstations met een maximale laadsnelheid van 100 kW.

Opel Corsa e Charging Times groningen 03

Feitelijk is de Opel Corsa-e voorbereid op alle laadopties – van een stopcontact of wallbox thuis tot en met publieke laadpunten én snelladers. De standaard bijgeleverde type 2 laadkabel is zes meter lang, zodat de Corsa-e niet direct naast het laadstation hoeft te staan. Met een laadoutput van 11 kW (wallbox of publiek laadpunt) kan er na ongeveer 90 minuten weer 100 kilometer gereden worden. Het volledig opladen van de 50 kWh lithium-ion batterij met dezelfde laadoutput duurt ongeveer vijf uur en 15 minuten.

Bij DC laadstations (gelijkstroom) verloopt het laden heel snel. Ze zijn vaak te vinden langs snelwegen. Met een output van maximaal 100 kW kan er na slechts 12 minuten weer 100 kilometer gereden worden. In minder dan 30 minuten is de batterij al voor 80 procent opgeladen. In de Corsa-e is via een apart menu op het infotainmentdisplay het energieverbruik te zien, alsmede de resterende acculading en actieradius.

Opel Corsa e Charging Times groningen 04

Praktisch, eenvoudig, betrouwbaar: e-Services voor elektrische auto’s van Opel
Om het rijden in de nieuwe Opel Corsa-e nog aangenamer en meer ontspannen te maken, bieden de infotainmentsystemen (Multimedia Navi en Multimedia Navi Pro) evenals de Free2Move Services diverse oplossingen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken via apps, bijvoorbeeld via de myOpel app. Via deze app kunnen de actieradius en actuele laadstatus worden opgevraagd. Ook kan de gebruiker instellen wanneer de wallbox thuis de auto moet opladen. Dankzij ‘intelligent opladen’ kan het tijdstip van opladen worden ingesteld om - indien gewenst - te profiteren van lagere elektriciteitstarieven in de nachtelijke daluren. Ook handig: eigenaren van een Corsa-e kunnen het interieur voor vertrek koelen of verwarmen via de app.

Een van de optionele Free2Move diensten is de ‘Charge My Car’ laadpas die toegang geeft tot meer dan 110.000 laadpunten in Europa via de Free2Move app. Om klanten te helpen met het kiezen van de juiste laadpunten, maakt Free2Move Services een voorselectie gebaseerd op de afstand naar het laadpunt, de laadsnelheid en de laadtarieven van de beschikbare publieke laadstations.

Opel Corsa e Charging Times groningen 05

Daarnaast biedt Free2Move Services ook een tripplanner voor een zo efficiënt mogelijke routebegeleiding. Als de route via de app naar het navigatiesysteem is verstuurd, stuurt het online navigatiesysteem de bestuurder bijvoorbeeld direct naar het geselecteerde laadstation. Ook toont het systeem altijd de beste route via het tot wel 10-inch grote kleurentouchscreen (Multimedia Navi Pro). Dit voorkomt onnodige stops of tijdverlies bij het zoeken naar een volgend laadpunt. De app biedt bestuurders een realistische inschatting van de reis of reistijd naar hun bestemming nog voordat ze zijn vertrokken. In de komende maanden volgen er extra e-Services voor de elektrische voertuigen van Opel.

Opel Corsa e Charging Times groningen 06

De Opel Corsa-e Edition is te bestellen vanaf € 30.999,-, inclusief afleverkosten en e-Service. Hij is standaard uitgerust met onder meer elektronische klimaatregeling, cruise control, keyless start, Multimedia Radio met 7-inch touchscreen en Apple CarPlay/Android Auto. De nieuwe generatie Corsa biedt ook veiligheidssystemen die toonaangevend zijn in dit segment. Systemen als Forward Collision Alert met automatische noodremfunctie en een rijstrookassistent behoren tot de standaarduitrusting. De aantrekkelijke, rijk uitgeruste Launch Edition is er vanaf € 34.999,- en is standaard uitgerust met Multimedia Navi Pro met 10-inch touchscreen, LED-koplampen, lichtmetalen 17-inch wielen, two-tone lak en een digitaal instrumentarium.

Gelezen: 2154 keer