050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Toyota GR Supra wint prestigieuze Das Goldene Lenkrad

Beoordeel dit item
(1 Stem)

• Toyota GR Supra verkozen tot beste nieuwe sportauto
• Vakjury van journalisten, experts en coureurs prijzen rijgedrag en vermogensafgifte
• GR Supra treedt in voetsporen tweede generatie Supra die in 1982 Das Goldene Lenkrad won

01 Toyota GR Supra wint prestigieuze Das Goldene Lenkrad

De Toyota GR Supra is tijdens de Goldene Lenkrad (Gouden stuurwiel)-verkiezing – één van de belangrijkste Europese autoverkiezingen – verkozen tot beste nieuwe sportauto. Het winnen van deze prestigieuze prijs markeert de succesvolle rentree van de Supra. De Toyota GR Supra treedt in de voetsporen van de tweede generatie Supra die in 1982 Das Goldene Lenkrad won.

04 Toyota GR Supra wint prestigieuze Das Goldene Lenkrad

Het gezaghebbende automagazine Auto Bild en de Duitse krant Bild am Sonntag organiseren sinds 1976 Das Goldene Lenkrad-verkiezing. Lezers beoordelen meer dan vijftig nieuwe modellen en verkiezen in zeven categorieën de drie beste. Vervolgens test een vakjury bestaande uit journalisten, experts en coureurs de auto’s op het Duitse circuit Lausitzring. Aan de hand van vooraf bepaalde criteria beoordelen zij elke finalist.

03 Toyota GR Supra wint prestigieuze Das Goldene Lenkrad

Perfect gebalanceerd rijgedrag
De lezers en de vakjury prijzen het perfect uitbalanceerde rijgedrag, het lage zwaartepunt en de directe vermogensafgifte van de Toyota GR Supra. Het oordeel straalt ook af op Toyota’s raceteam GAZOO Racing, dat nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de Toyota GR Supra. De tweezits coupé is voorzien van een 3,0-liter zescilinder lijnmotor met een twin-scroll turbo, die een vermogen van 250 kW (340 pk) levert en een maximum koppel bereikt van 500 Nm. Het was Toyota President en Master Driver Akio Toyoda zelf die het rijgedrag op de Nürburgring in Duitsland tot in de finesse beproefde om er zeker van te zijn dat de Toyota GR Supra hoogstaande rijdynamiek biedt.

05 Toyota GR Supra wint prestigieuze Das Goldene Lenkrad

Rijke historie
De Toyota GR Supra is een splinternieuw model maar met enkele duidelijk naar de historie verwijzende kenmerken. De lange neus, korte overhang en vloeiende daklijn voeren terug naar de vierde generatie Supra en de legendarische Toyota 2000 GT.

Om de terugkomst van de Supra te vieren introduceerde Toyota behalve de reguliere uitvoeringen Legend en Legend Premium ook een gelimiteerde versie: de GR Supra A90. De oplage van 90 stuks was al zeer snel uitverkocht. De Toyota GR Supra is er in Nederland vanaf 81.995 euro.

Gelezen: 113 keer