050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Nissan bouwt spanning op: volledig nieuwe QASHQAI in aantocht

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*Volledig nieuwe Nissan QASHQAI debuteert in de lente van 2021
*Technisch geavanceerde crossover gebouwd op nieuw CMF‑C-platform
*Leverbaar met innovatieve e-POWER aandrijving en verbeterde ProPILOT
*QASHQAI benchmark in zijn klasse met ruim 3 miljoen registraties in Europa

Nissan bereidt zich voor op de onthulling van de volledig nieuwe QASHQAI. De derde generatie van de toonaangevende Crossover bevindt zich in de finale testfase op de Europese wegen, waarna Nissan het model in de lente van 2021 onthult.

De nieuwe Nissan QASHQAI maakt als eerste model in Europa gebruik van het nieuwe CMF-C-platform van de alliantie met een state-of-the-art architectuur. Daarbij zijn de proporties van de huidige QASHQAI behouden – met een uitstekende combinatie van binnenruimte, manoeuvreerbaarheid, comfort voor lange afstanden en rijdynamiek – die voor een groot deel hebben bijgedragen aan het succes van de Crossover.

Dankzij het gebruik van meer Ultra High Strength Steel (UHSS), lichtgewicht materialen en geavanceerde fabricagetechnieken is het gewicht van de kale carrosserie 60 kilogram lager, terwijl de stijfheid van het koetswerk met 41 procent is toegenomen. Het CMF-C-platform is ook voorzien van vernieuwde McPherson-veerpoten voor en achter. Daarbij is de tweewielaangedreven QASHQAI – met wielen tot 19 inch – voorzien van een achterwielophanging met torsieas, terwijl de vierwielaangedreven versie – met wielen tot 20 inch – is uitgerust met een multi-link-opstelling.

e-POWER
De nieuwe QASHQAI maakt deel uit van de bredere elektrificatiestrategie van Nissan. Zo wordt de Crossover als eerste Nissan-model in Europa leverbaar met het innovatieve en bijzonder efficiënte e-POWER-aandrijfsysteem. Hierbij worden de wielen uitsluitend door een elektromotor aangedreven, terwijl een benzinemotor fungeert als generator om de elektromotor via een batterij van stroom te voorzien. Er is geen mechanische verbinding tussen de benzinemotor en de wielen. De QASHQAI met e-POWER-aandrijving biedt het plezierige, directe en lineaire rijgevoel van een elektrische auto, zonder dat de bestuurder rekening hoeft te houden met een beperkte actieradius. De nieuwe QASHQAI wordt overigens ook leverbaar met een 1,3-liter benzinemotor in twee vermogensvarianten, beide met mild hybrid-technologie voor maximale efficiency.

Verbeterde ProPILOT
Nissan voorziet de nieuwe QASHQAI ook van de nieuwste rijhulpsystemen, gebundeld onder de noemer ProPILOT. Een van de geavanceerde systemen is ProPILOT met Navi-link, waarmee het voertuig in de rijstrook blijft en het voorliggende verkeer kan volgen door naar de ingestelde snelheid te accelereren en zo nodig af te remmen, in fileverkeer eventueel tot stilstand. ProPILOT met Navi-link communiceert ook met de dodehoeksensoren om een stuuringreep uit te voeren om een aanrijding met een medeweggebruiker te (helpen) voorkomen tijdens het wisselen van rijstrook.

Intelligente led-koplampen
Verder hebben de ingenieurs van Nissan een nieuw, geavanceerd led-koplampsysteem ontwikkeld dat de lichtbundel aanpast aan de wegomstandigheden en medeweggebruikers. Daarbij worden twaalf individuele led-units afzonderlijk van elkaar aangestuurd voor een krachtige en heldere lichtbundel voor optimaal zicht in de duisternis, zonder tegemoetkomende weggebruikers te verblinden.

Succesverhaal
De volledig nieuwe Nissan QASHQAI bouwt voort op het succes van zijn voorgangers, waarvan sinds de lancering in 2007 al ruim drie miljoen exemplaren verkocht zijn in Europa, en ruim vijf miljoen wereldwijd. De derde generatie Nissan QASHQAI is opnieuw ontworpen bij Nissan Design Europe in Londen. De Europese verkoop start medio 2021. Meer informatie over de nieuwe QASHQAI wordt bekendgemaakt in aanloop naar de onthulling.

Gelezen: 1013 keer