050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Hyundai Motor Group onthult uniek BEV-platform

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*E-GMP-platform de basis voor nieuwe generatie elektrisch aangedreven voertuigen
*Razendsnel laden: 5 minuten laden goed voor 100 km rijden, tot 80 procent opladen van batterij in slechts 18 minuten
*Rijbereik tot wel 500 km mogelijk (conform WLTP)
*Modulair karakter E-GMP maakt snelle en flexibele ontwikkeling van modellen mogelijk

Hyundai Motor Group, bestaande uit Hyundai, Kia en Genesis, onthult het compleet nieuwe E-GMP-platform dat speciaal is ontwikkeld voor de toekomstige elektrisch aangedreven voertuigen van het concern. E-GMP, een afkorting van Electric-Global Modular Platform, vormt vanaf 2021 de basis voor een reeks nieuwe batterij-elektrische voertuigen (BEV's), zoals de IONIQ 5 en de Kia met projectnaam CV. Daarnaast staan er nog veel meer modellen op de planning.

E-GMP is speciaal ontworpen voor BEV's en biedt talrijke voordelen ten opzichte van bestaande platforms die voornamelijk ontworpen zijn voor conventionele aandrijflijnen met een verbrandingsmotor. Het E-GMP-platform is een technologische mijlpaal voor het toekomstige tijdperk van elektrisch aangedreven voertuigen en biedt voordelen op het gebied van prestaties, resulteert in een verbeterde rijdynamiek, zorgt voor een groter rijbereik, omvat talrijke veiligheidsvoorzieningen en optimaliseert de interieur- en bagageruimte.

Achterwielaangedreven E-GMP-platform
'Onze huidige voorwielaangedreven BEV's behoren al tot de meest efficiënte in hun segment', zegt Albert Biermann, President en Hoofd van de R&D-afdeling van Hyundai Motor Group. 'Met ons achterwielaangedreven E-GMP-platform breiden we ons technologisch leiderschap uit naar segmenten waar klanten een uitstekende rijdynamiek en uitstekende efficiëntie verwachten.'

'E-GMP is het resultaat van jaren van onderzoek en ontwikkeling en brengt onze meest geavanceerde technologieën samen. Onze BEV-line-up zal evolueren en wordt versterkt door dit innovatieve nieuwe platform', zegt Fayez Abdul Rahman, Senior Vice President van het Vehicle Architecture Development Center bij Hyundai Motor Group.

Modulair karakter biedt maximale flexibiliteit tijdens ontwikkeling
E-GMP vermindert de complexiteit door standaardisatie en een modulair karakter, waardoor een snelle en flexibele ontwikkeling van producten mogelijk is en het BEV-assortiment in een relatief korte periode kan worden uitgebreid. Het E-GMP-platform is zodoende zeer effectief om de leiderspositie van het concern op het gebied van elektrische voertuigen te versterken.

Doordat E-GMP volledig schaalbaar is, kan het de basis vormen voor voertuigsegmenten van zowel sedans, SUV's als C-SUV's. Daarnaast biedt E-GMP de mogelijkheid elk model een eigen karakter te geven en daardoor aan de verschillende behoeften van klanten op het gebied van voertuigprestaties te voldoen. Tegelijkertijd sprint een high-performance model in minder dan 3,5 seconden van nul naar 100 km/u en is een topsnelheid van 260 km/u te bereiken. Ontwerpers kunnen met het E-GMP-platform dus werkelijk alle kanten op.

Gelezen: 925 keer