050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • ARA Autotemp

    ARA Autotemp

    de specialist op het gebied van koelingsproducten

Jaguar brengt F-PACE SVR naar nog hoger niveau

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De nieuwe Jaguar F-PACE SVR is nog sneller, dynamischer en verfijnder dan ooit. Het team van Jaguar SV heeft de topversie van de performance‑SUV verder verbeterd en naar een nog hoger niveau gebracht.

De updates aan de Jaguar F-PACE SVR zijn een combinatie van nieuwe hardware en de overstap naar de geavanceerde Jaguar Electronic Vehicle Architecture, EVA 2.0 genaamd. Het omvat op autosport geïnspireerde designdetails, een luxueus en op prestaties gericht interieur en de nieuwste verbonden comforttechnologie.

Michael van der Sande, Managing Director, Jaguar Special Vehicle Operations, zegt: "De originele F-PACE SVR zal al vol karakter, werd zeer gewaardeerd door klanten en was een van de bestverkochte Jaguar SV-modellen ooit. De nieuwe versie bouwt voort op dit succes, met talrijke kleine verbeteringen, die samen de lat in het high-performance SUV-segment weer hoger leggen."

Verbeterde prestaties, minder emissie en verbruik
De nieuwe Jaguar F-PACE SVR is uitsluitend met Jaguars 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor leverbaar. De motor heeft een vermogen van 405 kW (550 pk) en een koppel van 700 Nm – een toename van 20 Nm. Dit hogere koppel zorgt voor nog betere prestaties. De F-PACE SVR accelereert nu in slechts 4,0 seconden van 0 naar 100 km/uur – drie tienden sneller dan voorheen – en heeft een topsnelheid van 286 km/uur – een toename van 3 km/uur.

De aandrijflijn omvat nu dezelfde koppelomvormer als die in de Jaguar XE SV Project 8 supersedan, die berekend is op de grotere kracht van de motor. Het koppel is weliswaar hoger en de prestaties zijn verder verbeterd, maar de CO2‑emissie is gereduceerd tot 275 g/km en het brandstofverbruik ligt nu op gemiddeld 12,2 l/100 km*.

Gelezen: 900 keer