050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Nissan LEAF maakt elektrische dromen waar

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De Nissan LEAF viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. ’s Werelds eerste in massa geproduceerde volledig elektrische auto viert zijn verjaardag op het moment dat Europa inmiddels meer dan 180.000 tevreden LEAF-rijders telt. Door in een LEAF te rijden, hebben zij samen weten te voorkomen dat 2,5 miljoen ton CO2 extra in de lucht kwam. De afstand die ze hierbij afgelegd hebben is voldoende om maar liefst 400.000 keer rond de aarde te rijden.

Gianluca de Ficchy, Chairman of Nissan AMIEO: “Met meer dan een half miljoen verkopen wereldwijd, hebben consumenten de elektrische Nissan LEAF volledig omarmd. Om stil te staan bij zijn tiende verjaardag, zijn we verheugd de impact van de LEAF en zijn eigenaren op het milieu te kunnen vermelden, op weg naar een duurzamere toekomst. We zijn ontzettend trots op de LEAF en onze jarenlange ervaring met elektrisch rijden en kijken uit naar een verdere innovatieve toekomst.”

Grootste en trouwste community
De Nissan LEAF heeft de grootste en trouwste community van elektrische rijders wereldwijd terwijl zijn batterijcapaciteit, prestaties en efficiency in de loop der tijd alsmaar verder verbeterden. Sinds zijn debuut hebben eigenaren gezamenlijk meer dan 16 miljard1 schone kilometers afgelegd. Dit aantal heeft een significante bijdrage geleverd aan Nissans missie voor een schonere en duurzamere toekomst.

Bijna 100 miljoen bomen
Alle LEAF-rijders bij elkaar hebben helpen voorkomen dat er 2,5 miljoen ton CO2 extra in de lucht is gekomen. Om dit aantal CO2 op natuurlijke wijze uit de atmosfeer te halen, zouden bijna 100 miljoen2 bomen nodig zijn.

372 jaar stroom
De Nissan LEAF is uitgerust met een ‘zero emission’-aandrijflijn en biedt een volledig elektrische rijervaring. Met zijn instant koppel en vermogen, die Nissan inspireerden tot de ontwikkeling van de LEAF NISMO RC, accelereert de LEAF in slechts 6,9 seconden van 0 naar 100 km/uur. Gemiddeld gezien kan de LEAF jaarlijks 744 kWh aan schone energie opwekken bij een jaarkilometrage van 18.000; dat is genoeg om een smartphone 372 jaar3 (!) lang van stroom te voorzien.

Oranje-international Clarence Seedorf
Om het 10-jarig bestaan van de LEAF niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, zorgen Nissan en de UEFA Champions League (UCL) ongetwijfeld voor extra opwinding bij enkele gelukkige LEAF-eigenaren die de kans krijgen om de UCL-trofee thuis te ontvangen en te genieten van een virtuele uitwisseling met UEFA-ambassadeurs onder wie legendarische voetballers als voormalig Oranje-international Clarence Seedorf. Vanaf december 2020 tot februari 2021 reist de trofee door Spanje, Italië, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk.

Groeiend aanbod aan elektrische auto’s
“Terwijl de vraag naar Electric Vehicles, EV’s, en de behoefte om ze in ons dagelijks leven te integreren, toeneemt, blijft Nissan zich inzetten om geavanceerde elektrische modellen die ontwikkelen. Auto’s waarmee eigenaren zich meer verbonden voelen met de gaande EV-revolutie”, vertelt Arnaud Charpentier, Region Vice President, Product and Pricing, Nissan AMIEO. “Nissan is hard bezig om een groeiend aanbod aan geavanceerde elektrische auto’s te ontwikkelen die voortborduren op het rijplezier van de Nissan LEAF en zijn relatief lange geschiedenis.

Crossover-coupé Ariya
Afgelopen juli onthulde Nissan de volledig elektrische crossover-coupé Ariya. De Ariya weerspiegelt Nissans kracht op het gebied van volledig elektrische auto’s en laat de meest recente technologie en het nieuwste design zien van Nissan Intelligent Mobility. De Ariya is een sleutelmodel in de transformatiestrategie Nissan NEXT die onder meer een verkoop van een miljoen elektrische modellen per 2023 behelst, inclusief EV’s en modellen die zijn uitgerust met een e-POWER geëlektrificeerde aandrijflijn.

Gelezen: 347 keer