050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Kia EV6 verlegt grenzen van elektrische mobiliteit

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*EV6 is het symbool van nieuwe merkstrategie en eerste elektrische Kia op dedicated EV-platform
*Meerdere versies leverbaar, met een bereik van meer dan 510 km
*Ultrasnel laden met 800V, van 10 naar 80 procent in slechts 18 minuten, 100 kilometer laden in circa 4,5 minuut
*EV6 GT van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden, topsnelheid 260 km/u
*Nieuw EV-platform biedt extra ruim interieur, een hightech en intuïtieve gebruikerservaring en geavanceerde rijhulpsystemen

De nieuwe EV6 van Kia tilt elektrisch rijden naar een nieuw niveau met zijn grote bereik, de ultrasnelle 800V laadcapaciteit en de onderscheidende styling van een crossover-SUV. De EV6 is de eerste Kia die is gebaseerd op het speciale nieuwe platform dat exclusief is ontwikkeld voor elektrische auto’s.

Deze baanbrekende cross-over - de eerste dedicated elektrische auto die is ontworpen volgens de nieuwe Kia-ontwerpfilosofie ‘Opposites United’ - heeft een toekomstgericht EV-design dat wordt gekenmerkt door hightech details. De nieuwe Kia wordt uitsluitend aangedreven door elektrische energie en biedt keuze uit meerdere aandrijflijnconfiguraties met een groot bereik. Dankzij de 800V-oplaadcapaciteit kan de EV6 in slechts 18 minuten van 10 naar 80 procent worden geladen. De GT-versie, ontworpen om te inspireren met opwindende rijprestaties, kan in 3,5 seconden accelereren van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 260 km/u.

De EV6 is de eerste dedicated elektrische Kia op basis van het geheel nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP) en is vaandeldrager van de nieuwe merkbelofte ‘Movement that inspires’. Het nieuwe model markeert ook de start van de middellange- tot langetermijnstrategie voor volledig elektrische, plug-in hybride en hybride-voertuigen. In 2030 moeten deze milieuvriendelijke modellen 40 procent van de totale verkoop vertegenwoordigen, met een jaarlijkse verkoopdoelstelling van 1,6 miljoen eenheden. Als onderdeel hiervan streeft Kia ernaar om zijn volledig elektrische verkopen te laten groeien tot 880.000 eenheden in 2030 en daarmee een wereldwijde topspeler te worden. De EV6 is de eerste van 11 nieuwe volledig elektrische modellen die Kia tussen nu en 2026 uitbrengt - zeven zijn gebaseerd op E-GMP en vier modellen worden ontwikkeld op basis van bestaande modellen.

“De EV6 is de belichaming van het nieuwe Kia. Hij is ontworpen om tijdens elke reis te inspireren, met zijn gedurfde design, innovatieve technologieën en opwindende elektrische prestaties'', zegt Ho Sung Song, President en CEO van Kia. "De EV6 markeert ook de start van het nieuwe commitment van Kia aan duurzame mobiliteit, niet alleen door een snelle transitie naar emissievrije aandrijflijnen, maar ook een duurzamere productie en materiaalgebruik."

De EV6 wordt geproduceerd in Zuid-Korea. De verkoop van deze elektrische Kia gaat naar verwachting van start in het tweede kwartaal van 2021. Reserveren kan vanaf 30 maart 2021. Door een reservering te maken krijg je als één van de eerste de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen wanneer alle prijzen bekend zijn.

De wereldwijde bekendmaking-video van de EV6 kan worden bekeken op het Kia Global YouTube channel.

Gelezen: 942 keer