050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Polestar 2 nu ook met app van ABRP

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Na feedback van Polestar 2-rijders en het initiatief van de oorspronkelijke ontwikkelaar, biedt de Polestar 2 nu ook de app ‘A Better Routeplanner’ (ABRP) aan via het op Android Automotive gebaseerde infotainmentsysteem.

De nieuwe app is ontwikkeld door de maker van ABRP en brengt de handige routeplanner die is gericht op elektrisch rijden rechtstreeks in de auto. De app, die zeer geliefd is bij EV-rijders, maakt een specifieke routeplanning mogelijk waarbij rekening wordt gehouden met aanvullende factoren, naast de parameters die beschikbaar worden gemaakt door de auto zelf, zoals laadstatus (SOC) en energieverbruik. Er kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met andere factoren die de actieradius beïnvloeden, zoals de belading van het voertuig en of de auto is uitgerust met bijvoorbeeld een dakkoffer of aanhanger.

De resultaten stellen Polestar 2-rijders in staat hun laadsessies effectief en nauwkeurig te plannen langs een gekozen route. In de Polestar 2 kan de routing ook worden overgedragen naar Google Maps, waardoor de bestuurder kan blijven profiteren van het geïntegreerde navigatiesysteem van de auto.

"We wilden ABRP graag integreren in de Polestar 2", zegt ABRP-oprichter Bo Lincoln. "Dankzij het open ontwikkelaarsportal van Polestar en de Android Automotive OS-emulator hadden we al aan de app kunnen werken voordat we Polestar benaderden met het voorstel om deze beschikbaar te maken. We hebben een enorm gebruikersbestand bestaande uit zeer toegewijde en specifieke EV-rijders, die op ABRP zijn gaan vertrouwen. Polestar 2-rijders hoeven nu niet langer te plannen met de smartphone-app, maar kunnen dit nu volledig geïntegreerd in de auto doen."

De integratie van ABRP in de Polestar 2 is een goed voorbeeld van de voordelen van Android Automotive OS. App-ontwikkelaars kunnen het bewezen Android-ecosysteem gebruiken om snel en effectief apps voor de auto te ontwikkelen, en Polestar biedt een uniek ontwikkelplatform en een handige emulator waarmee vrij en openlijk kan worden getest in een virtuele Polestar 2-interface.

"We vinden het belangrijk dat de community van zowel ontwikkelaars als Polestar 2-rijders invloed kunnen uitoefenen op wat we in onze auto’s aanbieden", zegt Aloka Muddukrishna, UX-ontwerper bij Polestar. "We vonden het idee van Bo direct leuk en na wat laatste input om ABRP het beste te laten integreren met onze gebruikersinterface en voertuigfuncties, konden we de app snel vrijgeven."

De ABRP-app voor de Polestar 2 is nu beschikbaar in de Google Play Store in Europese en Noord-Amerikaanse markten.

Gelezen: 1081 keer