050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Škoda Elroq: eerste exterieurschetsen van de gloednieuwe compacte SUV

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vandaag, op #WorldEVDay, onthult Škoda nieuwe details van de gloednieuwe Elroq: het eerste productiemodel dat de Modern Solid-designtaal toepast. De eerste exterieurschetsen van de Elroq geven een voorproefje van het opvallende design, inclusief een nieuw front met Škoda-logo, de zogeheten Tech-Deck Face en Matrix-LED-koplampen die zijn geïntegreerd in een opvallende bumper. Andere visuele hoogtepunten zijn de exterieurdetails in Unique Dark Chrome en de nieuwe Elroq-exclusieve kleur ‘Timiano Green‘.

Škoda nieuwe stijl
"De volledig nieuwe Škoda Elroq belichaamt onze nieuwe Modern Solid designtaal.“ Vertelt Karl Neuhold, Hoofd Exterieurdesign bij Škoda Auto. ‘‘Dankzij zijn grote actieradius en stoere carrosserie is de Elroq de perfecte metgezel. Zijn compacte formaat maakt hem ook ideaal voor stadsritten." De exterieurschetsen van de volledig elektrische Škoda Elroq tonen een nieuw ontworpen, opvallende voorkant.

Tech-Deck Face
Een belangrijk kenmerk is het innovatieve Tech-Deck Face, een plat en breed element dat de traditionele Škoda grille vervangt. De voorkant onderscheidt zich verder door een gesplitst koplampontwerp, waarbij het slanke bovendeel naadloos overloopt in de voorschermen. De motorkap is voorzien van het Škoda naamlogo in Unique Dark Chrome. De Elroq onderscheidt zich door de nieuwe kleur Timiano Green en zijn stoere look wordt geaccentueerd door robuuste bumpers aan zowel de voor- als achterzijde.


De achterzijde van de Elroq is voorzien van een prominente dakspoiler en slanke LED-achterlichten. Extra visuele hoogtepunten zijn de Unique Dark Chrome accenten, zoals de centraal geplaatste belettering op de achterklep en het 2D Škoda logo dat het hart van de lichtmetalen velgen siert.

De onthulling van de Škoda Elroq vindt plaats op 1 oktober 2024.

Gelezen: 60 keer