050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Audi RS e-tron GT performance en nieuwe kleuren e-tron GT: ultieme prestaties óf een unieke touch

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Recent heeft Audi de elektrische e-tron GT op tal van fronten verder verfijnd en het gamma uitgebreid met een ultiem nieuw topmodel: de Audi RS e-tron GT performance, die zijn naam volop eer aan doet met een vermogen van maximaal 680 kW (925 pk) en een sprint van 0-100 km/u in slechts 2,5 seconden. Tegelijkertijd introduceert Audi ter gelegenheid van de marktintroductie van de vernieuwde e-tron GT-serie nu een gelimiteerde serie van slechts 299 exclusive editions. Niet eerder werd de e-tron GT daarmee zo persoonlijk en exclusief.

Met de Audi RS e-tron GT performance introduceert Audi zijn eerste volledig elektrische RS performance-model, dat tegelijkertijd het dynamische vlaggenschip in elektromobiliteit is bij Audi.

Naast een permanent magneet-synchroonmotor (PSM) op de vooras met een versterkte aandrijfas en een vermogen van 252 kW (342 pk) beschikt dit elektrische ‘power house’ over een nieuw ontwikkelde PSM op de achteras met een vermogen van 415 kW (564 pk). Met Launch Control kan zo kortstondig gebruik worden gemaakt van een meer dan indrukwekkend maximaal vermogen van 680 kW (925 pk).

Push-to-pass-functie
Een bijzondere feature van de Audi RS e-tron GT performance is de nieuwe push-to-pass-functie, die bij snelheden boven de 30 km/u een extra vermogen van 70 kW levert gedurende maximaal tien seconden, zoals aangegeven door een timer in de virtuele cockpit. Wanneer de bestuurder push-to-pass activeert, gebruikt de batterij dezelfde software-setting als bij de Launch Control-functie. Tegelijkertijd schakelen de aandrijfcomponenten automatisch over naar de Audi drive select-modus dynamic. Na minimaal tien seconden regeneratie kan de functie opnieuw worden geactiveerd.

Bij Audi geldt het principe van ‘performance’ ook voor de laadervaring. De maximale laadkracht is verhoogd met 50 kW tot 320 kW. Hierdoor kan de hoogvoltaccu van de Audi RS e-tron GT performance bij een snellaadstation (HPC) onder ideale omstandigheden in slechts 18 minuten van 10 tot 80 procent opladen.

RS e-tron GT performance 
Actieve ophanging en Audi drive select met individueel instelbare RS-rijstanden
Een nieuw ontwikkelde luchtvering met 2-kamer-/2-ventieltechnologie is standaard inbegrepen bij de Audi RS e-tron GT performance. Deze biedt nadrukkelijk voordelen op het gebied van rijdynamiek, zonder concessies te doen aan het comfort. Voor het eerst is een innovatieve, wiel-selectieve actieve ophanging optioneel beschikbaar.

Het Audi drive select-systeem laat de bestuurder het karakter van de auto zoals bekend naar eigen wens aanpassen. Het biedt drie profielen: efficiency, comfort en dynamic. Daarnaast zijn er voor de RS e-tron GT performance twee individueel instelbare RS-specifieke rijstanden: RS1 en RS2, waarmee de bestuurder de aandrijving, ophanging, rijhoogte en het geluid kan aanpassen. De bestuurder kan deze modi rechtstreeks instellen via de bedieningselementen op het stuur.

Als exclusieve feature beschikt de RS e-tron GT performance over de RS performance-modus, voor een optimale afstelling op uitdagende circuits en bochtige bergpassen. De speciale settings zorgen ervoor dat het aandrijfkoppel optimaal kan worden gecontroleerd bij de grenzen van de rijeigenschappen. Daarbij worden ook de eigenschappen van de antislipregeling, koppelverdeling, ophangingsinstellingen, aerodynamica en koelstrategie aangescherpt. In de performance-stand blijft de RS e-tron GT performance zo lang mogelijk in de eerste versnelling van de tweeversnellingsbak om de acceleratie dynamischer te maken.

Hoogwaardige banden voor meer grip of lange-afstandbanden voor dagelijks gebruik
Standaard wordt de Audi RS e-tron GT performance geleverd met 20 inch velgen. Banden die geoptimaliseerd zijn voor rolweerstand zorgen voor een groter bereik. De optionele 21 inch-versies bieden vijf velgdesigns en twee bandensets met verschillende kenmerken. De Bridgestone Potenza Sport-banden hebben een zeer lage rolweerstand, wat het energieverbruik en de actieradius verbetert. Hun samenstelling en interne constructie zijn speciaal aangepast voor de RS e-tron GT performance.

Carbon camouflage combineert esthetische verfijning met functionaliteit
De designelementen van de Audi RS e-tron GT performance zijn zeer onderscheidend. Het optionele, mat donkergekleurde koolstofvezeldak kan worden gecombineerd met andere optionele carbon camouflage-elementen, die Audi voor het eerst gebruikt en die exclusief beschikbaar zijn voor deze variant. Carbon camouflage wordt gebruikt in de inlegstukken in de bumper, de zijskirts, delen van de diffuser en de zijspiegels. De nieuwe exterieurkleur Bedford groen is specifiek beschikbaar voor de RS e-tron GT performance.

Als interieur-highlight beschikt het performance-model over een nieuw en exclusief designpakket met Serpentine groen stiksels, passend bij de Bedford groen buitenkleur, en 18-voudig verstelbare stoelen. De sierlijsten zijn ook verkrijgbaar in matte carbon camouflage, passend bij het exterieur. Als eerbetoon aan de Audi Avant RS 2 uit 1994, waarvan de analoge wijzerplaten ook in het wit waren uitgevoerd, beschikt de RS e-tron GT performance over een witte Powermeter en snelheidsmeter als digitaal speciaal kenmerk.

De Audi RS e-tron GT performance is in Nederland inmiddels leverbaar, vanaf € 164.990.






Nieuwe kleuren van Audi exclusive
Naast de RS e-tron GT performance heeft Audi het voltallige e-tron GT-gamma vernieuwd. Met de introductie van de vernieuwde S e-tron GT, RS e-tron GT en RS e-tron GT performance zet Audi exclusive direct ook nieuwe maatstaven voor de personalisering van elektrische auto’s. Omdat de creatieve geesten bij Audi overal in hun omgeving inspiratie vinden, is het geen verrassing dat het Audi Design-team zich tot de natuur en haar constante verandering wendde om het nieuwe kleurenpalet voor de vernieuwde e-tron GT-modellen te bepalen. Geïnspireerd door ochtenddauw roept Mint Grey het frisse gevoel van een ochtendwandeling op, terwijl Mora violet een stijlvol contrast biedt dat een sterke, moderne esthetiek weerspiegelt.

Een onmiskenbaar kenmerk van de serie is de expressieve exterieurafwerking in Arabica grijs, waarvoor Daytona grijs pareleffect, een zeer populaire klassieker, de inspiratie vormde. Arabica grijs is veelzijdig en lijkt bekeken vanuit de schaduw donkerder van kleur, maar krijgt een gouden tint in het zonlicht. Deze mix van bruin, goud en grijs is uniek. De glans van de afwerking doet denken aan gebrande koffiebonen en kan, afhankelijk van de belichting, een unieke diepte en verfijning aannemen.

Stijlvolle en exvlusieve interieurthema’s
Naast nieuwe lakkleuren, heeft Audi exclusive ook nieuwe interieurthema’s bedacht die het interieur transformeren tot een expressie van de persoonlijkheid van de klant. Zo is het tweekleurige Audi exclusive Bicolor designpakket bijzonder in zijn soort. Geïnteresseerde klanten kunnen kiezen uit vier vooraf gedefinieerde interieurs: Alaska blauw, Calendula geel, Iguana groen of Crimson rood, elk in combinatie met zwart. Contrasterende stiksels, exclusieve lederaccenten op interieurdelen en de ventilatieroosters zijn qua kleur afgestemd op het geselecteerde pakket. Voor een tijdloze uitstraling is er het designpakket in combinatie Cognac bruin / Jet grijs. De premiumkwaliteit van het fijne Cognac bruine Nappaleder geeft het interieur in combinatie met subtiele contrasterende stiksels in Jet grijs een sportieve, ingetogen look, waarmee het een stijlvol contrast is met de levendige Bicolor-pakketten. Voor intensere kleurvariaties kunnen klanten met de Audi Exclusive-stikselpakketten opvallende stikselkleuren kiezen.

Audi e-tron GT exclusive edition : 299 keer heel speciaal

Van de drie modelvarianten van de vernieuwde Audi e-tron GT brengt Audi een gelimiteerde Audi exclusive edition uit, in een oplage van slechts 299 exemplaren.

Audi e-tron GT-kopers kunnen voor meer informatie over de Audi exclusive-mogelijkheden terecht bij de Audi-dealer.

Gelezen: 22 keer