050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

50 jaar Golf: stijlvol gevierd op Wheels Mariënwaerdt

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wat ooit begon in 1999 als een concours d'élégance rond Paleis Het Loo, en daarna drie edities kende bij Paleis Soestdijk, kreeg dit jaar een nieuw leven op de prachtige locatie Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Dit adellijke domein in de Betuwe bleek de perfecte setting voor een evenement van deze omvang en allure, waar moderne auto’s en klassiekers gebroederlijk naast elkaar stonden. Er waren clubs, boeken, automobilia en gespecialiseerde aanbieders aanwezig. De sfeer werd zelfs vergeleken met beroemde evenementen als het Villa d'Este Concours d'Elegance en Pebble Beach. Sommigen noemden het zelfs 'Kleintje Goodwood', een verwijzing naar het Britse Goodwood Festival of Speed.

Golf in overvloed
Volkswagen Nederland pakte uit en toonde alle acht generaties van de Golf, inclusief de iconische GTI’s en R32. Voor veel Golf-rijders begon het festijn al op het parkeerterrein, waar ze hun geliefde auto mochten parkeren op een speciale Golf Parking, ongeacht het bouwjaar of de staat. Op de Volkswagen-stand was een indrukwekkende reeks modellen te bewonderen, van oldtimers – want inmiddels geldt de eerste Golf als zodanig – tot de nieuwste versies. Bijzondere Golfs, zoals de allereerste Nederlandse Golf GTI, de Golf II Country, een Golf I Cabriolet en een originele ANWB Wegenwacht Golf, waren te zien, grotendeels beschikbaar gesteld door Nederlandse verzamelaars.


Ook zeldzame modellen zoals de Golf Rallye G60 en de exclusieve Golf R 333 Limited Edition maakten deel uit van de line-up. Bezoekers kregen een speciaal 50 Jaar Golf Magazine en dagelijks werden op een podium de meest bijzondere exemplaren van de Golf besproken door auto-experts.

Het maakte van Wheels Mariënwaerdt een echt festijn. Volgens Jan-Peter Nijmeijers, samen met Mick de Haas organisator van hét festijn voor petrolheads, was het evenement een succes en keert Wheels volgend jaar opnieuw terug naar het landgoed. Volkswagen overweegt opnieuw om weer van de partij te zijn. Dat jaar viert de populaire Polo immers zijn vijftigste verjaardag: een compact icoon dat, net als de Golf, een groot feest verdient.

Gelezen: 22 keer