050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Hyundai bouwt 100 miljoenste auto.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Hyundai Motor Company heeft een bijzonder hoofdstuk aan zijn rijke geschiedenis toegevoegd: in de fabriek in Ulsan rolde vandaag de 100 miljoenste auto van de band. Het Koreaanse concern, een van de grootste autoproducenten ter wereld, deed er slechts 57 jaar over om die mijlpaal te bereiken. Elf jaar geleden, in 2013, overschreed Hyundai de grens van 50 miljoen geproduceerde voertuigen. 

Met de bouw van de 100 miljoenste auto bevestigt Hyundai zijn status van een van de snelst groeiende autofabrikanten ter wereld. ‘En dat was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze trouwe klanten, overal ter wereld’, aldus Jaehoon Chang, president en CEO van Hyundai Motor Company. ‘Door grote uitdagingen aan te gaan en steeds te blijven vernieuwen, zijn we enorm snel gegroeid. Die spirit zal ons helpen op deze voet door te gaan en nog eens 100 miljoen auto’s te maken.’

Hyundai vierde de productie van zijn 100 miljoenste auto, een elektrische IONIQ 5, met een feestelijke ceremonie in de fabriek in Ulsan. Het is ook deze productiefaciliteit waar de meeste Hyundai’s worden gebouwd. Jaarlijks rollen hier 1,6 miljoen auto’s van de band. De fabriek in Ulsan begon in 1968 als een bescheiden assemblagefabriek. De ontwikkeling en de daaropvolgende massaproductie van Hyundai’s allereerste eigen model, de Pony, zorgde voor een explosieve groei van de fabriek.

Meer dan een halve eeuw later is de productiefaciliteit van Hyundai in Ulsan de grootste op zichzelf staande fabriek ter wereld. En daar blijft het niet bij, want vorig jaar gaf Hyundai het startschot voor de bouw van een nieuwe fabriek in Ulsan, specifiek voor de productie van elektrische auto’s. Met de constructie is een investering gemoeid van 1,53 miljard dollar. Volgend jaar moet de bouw zijn voltooid en naar verwachting rollen de eerste elektrische Hyundai’s begin 2026 van de band. De jaarlijkse capaciteit bedraagt dan 200.000 voertuigen.

‘Elke werknemer bij Hyundai Motor Company heeft met hard werken en een enorme toewijding bijgedragen aan deze mijlpaal’, aldus Dong Seock Lee, President en Head of Domestic Productions en Chief Safety Officer bij Hyundai Motor Company. ‘Dit bijzondere moment is slechts de eerste stap naar een toekomst waarin Hyundai leidend zal zijn wat betreft de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen.’

Het succes van Hyundai komt niet als een verrassing. Het is het gevolg van de constante groei van de autofabrikant, mede door de lancering van het luxemerk Genesis, het high performance-label N en de introductie van elektrische auto’s zoals de IONIQ 5 en IONIQ 6 die zijn gebouwd op het Electric-Global Modular Platform (e-GMP) dat speciaal is ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen. Hyundai heeft wereldwijd meerdere fabrieken, waaronder in Turkije, Tsjechië, de Verenigde Staten en India.

Om te kunnen blijven groeien kijkt Hyundai verder dan alleen het produceren van auto’s. Het Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS) dat vorig jaar zijn deuren opende, moet daar bij helpen. Deze Smart Urban Mobility Hub dient onder meer als proeftuin voor de ontwikkeling van toekomstige mobiliteitsoplossingen, waaronder Purpose Built Vehicles (PBV’s). De geavanceerde technologieën die hier vorm krijgen, waaronder kunstmatige intelligentie (AI), robots en slimme fabrieken, zullen worden toegepast in verscheidene toekomstige fabrieken van Hyundai.

Gelezen: 38 keer