050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

11 dingen waar je op moet letten bij het importeren van een auto!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vaak zoeken mensen een auto in het buitenland omdat de prijzen daar aantrekkelijker zijn. Daarbij is het handig om vooraf te weten wat de bpm kosten zijn want die kunnen erg verschillen. Soms loopt een verschil in kosten op tot wel 1000 euro! 

Hieronder vindt u 11 tips waar u op moet letten bij het importeren van een auto uit bv Duitsland, of een ander EU land.

1. Laat gratis een proefberekening maken. Dit kan online en het geeft snel overzicht. Zorg wel dat u de relevante gegevens van de auto bijdehand heeft, zoals bv. Merk en model, de nieuwprijs, onderhoud, co2 uitstoot enz..  Laat dus altijd je BPM berekenen, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

2. Vraag de verkoper altijd om kopien te sturen van het onderhoudsboekje, controleer of de auto bekend is Bij de aangegeven garage. Je kunt dan zien of de auto goed is onderhouden of dat er alleen is gekeken naar de goedkope onderhoudspunten. Dat is vaak geen goed teken.

3. Zoek uit hoelang de auto te koop staat. Dat is vaak gemakkelijk terug te vinden op de site waar de auto wordt aangeboden. Zoek uit wie de eigenaar is en of alle gegevens kloppen. 

4. Controleer altijd of de huidige eigenaar de juiste papieren bezit. Als je die niet hebt krijg je de auto nooit op een Nederlands kenteken! Op de papieren staat alle belangrijke informatie die je nodig hebt om bij de RDW door de registratie te komen.

5. Zorg altijd dat je controleert of de verkoper de auto echt in de showroom heeft. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met een onbetrouwbare tussenhandelaar.

6. Laat altijd een aankoopkeuring uitvoeren. Hoe uitgebreider de keuring, hoe meer zekerheid je hebt over de huidige staat van de auto. Door controle van het chassisnummer weet je ook zeker dat de kilometerstand correct is.

7. Voorkom dat je een ex-schade auto aanschaft. Dit kun je ook voorkomen door de aankoopkeuring die hierboven beschreven staat. In bijna alle landen zijn handelaars actief die zich hier schuldig aan maken. Je komt er dan pas later achter als je je auto naar de garage brengt.

8. Onderhandel altijd over de vraagprijs van de auto. Veel kopers denken dat dat niet mogelijk is omdat, vergeleken vergeleken met Nederlandse prijzen, de auto al zo goedkoop lijkt te zijn.

9. Doe onderzoek naar de verkoper/dealer. Zoek reviews en recensies. Een bedrijf of verkoper met alleen positivie reviews, fraudeert vaak. Controleer of het bedrijf staat ingeschreven, en of het niet in financiele problemen

verkeert.

10. Controleer de kilometerstand. Je kunt dit bv. doen door met de serviceboekjes naar de merkdealer te gaan. Overal wordt gesjoemeld met kilometerstanden!

11.

Als de auto van buiten de EU komt, controleer dan of de invoerrechten zijn betaald. In veel gevallen heeft de verkoper de invoerrechten en de BTW niet betaald. Als dat het geval is, kun je een forse aanslag van de belasting ontvangen als je de auto op Nederlands kenteken wilt zetten. De rode lijn die in deze tekst vermeld wordt is dus eigenlijk: controleer alles goed voor je een auto aanschaft uit het buitenland en laat de BPM kosten berekenen! Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Gelezen: 148 keer