050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Line-up van Polestar 2 nu uitgebreid met 3 varianten

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Drie aandrijflijnen met keuze uit enkele of dubbele motor, accu met standaard of lange range
*Drie aantrekkelijke optiepakketten
*Vanafprijzen variëren van 45.900 tot 59.900 euro

De line-up van de Polestar 2 wordt uitgebreid met drie nieuwe varianten. De elektrische performance fastback is nu beschikbaar met twee aandrijflijnen, twee batterijpakketten en drie optiepakketten. Met een nieuwe vanafprijs van 45.900 euro is de Polestar 2 nu bereikbaar voor een nog breder publiek, om zo de overgang naar duurzamere mobiliteit verder te versnellen.

"2021 is het jaar waarin de Polestar 2 wereldwijd echt momentum gaat krijgen", zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “De rijk uitgeruste Launch Edition heeft veel indruk gemaakt en nu breiden we het aanbod uit met extra versies – allemaal met het unieke design, de premium kwaliteit en veel rijplezier."

De Polestar 2 heeft sinds zijn wereldwijde lancering in de tweede helft van 2020 veel lof ontvangen van klanten en heeft meerdere prijzen gewonnen. De nieuwste award is recent uitgereikt door Red Dot, dat de Polestar 2 heeft uitgeroepen tot ‘Best of Best’ in de productcategorie van 2021. Thomas Ingenlath vervolgt: “We zijn er bij de nieuwe versies in geslaagd om ook de goedkopere modellen hetzelfde karakter en premium gevoel mee te geven. Zelfs de meest betaalbare Polestar 2, zonder opties, is rijk uitgerust en maakt dezelfde visuele impact."

Ook de nieuwe varianten van de Polestar 2 zetten in op duurzaamheid en progressief design. Er zijn nauwelijks verschillen tussen de uitvoeringen als het gaat om het in- en exterieurontwerp, waardoor alle versies van Polestar 2 net zo aantrekkelijk zijn. De Polestar 2 is altijd standaard uitgerust met 19-inch wielen, opvallende LED-verlichting voor en achter en de kenmerkende, frameloze spiegels van Polestar. Net als de veganistische WeaveTech-bekleding die in 2020 werd geïntroduceerd, is ook de nieuwe standaard textielbekleding gemaakt van veganistisch materiaal en verkrijgbaar in twee kleuren. De nieuwe basisuitvoering is tevens voorzien van 3D-geëtste decorpanelen, een hoogwaardig audiosysteem met acht luidsprekers, parkeersensoren vóór en achter en een achteruitkijkcamera.

Ook op het vlak van connectiviteit en digitale integratie biedt elke Polestar 2 dezelfde hoge standaard. Zo zijn alle uitvoeringen voorzien van het geroemde infotainmentsysteem, dat draait op Android Automotive OS. Het systeem heeft een centraal display van 11-inch en een bestuurdersdisplay van 12,3-inch. Ook standaard zijn de nieuwe Polestar-app, de nieuwe Polestar Digital Key en de over-the-air updates (OTA). De nieuwe Polestar-app en Polestar Digital Key worden vanaf mei 2021 ook via OTA uitgerold naar alle exemplaren die al op de weg rijden.

De Polestar 2 kreeg in maart 2021 een Euro NCAP-veiligheidsclassificatie van vijf sterren, dankzij zijn innovatieve structurele veiligheid, acht airbags en vele veiligheidsassistentiefuncties, waaronder ondersteuning voor voertuig-, voetganger-, fietser- en rijbaandetectie.

Aandrijflijnen
De Polestar 2 is nu leverbaar met drie verschillende aandrijflijnen. Hij was er al met de 300 kW (408 pk) sterke dubbele motor en een groot batterijpakket van 78 kWh. Deze versie wordt vergezeld door twee nieuwe versies met een enkele motor (voorin). De eerste heeft een 170 kW sterke motor en dezelfde accu (78 kWh) voor een extra groot bereik en tweede versie heeft een kleinere accu (64 kWh) en dezelfde, 165 kW sterke elektromotor.

Gelezen: 1092 keer