050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Toyota maakt alle prijzen nieuwe Yaris Cross bekend

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Toyota maakt vandaag alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota Yaris Cross. De nieuwste generatie multimedia-, veiligheids- en assistentiesystemen, gecombineerd met een tweede, krachtigere hybride aandrijflijn maken van de populaire Toyota Yaris Cross een nog sterker aanbod. De nieuwe Toyota Yaris Cross is per direct te bestellen vanaf 33.195 euro / 445 euro per maand in Private Lease. In mei worden de eerste exemplaren in Nederland verwacht.

De line-up bestaat uit vijf verschillende uitvoeringen, waaronder twee speciale introductieversies, de First Edition en de Launch Edition. De Yaris Cross Active en First Edition beschikken over de Hybrid 115 aandrijflijn en de modellen vanaf de Executive beschikken over de nieuwe Hybrid 130 aandrijflijn.

Active: vanaf 33.195 euro / 445 euro per maand
Al vanaf de eerste uitvoering, de Active, is de nieuwe Toyota Yaris Cross rijk uitgerust. Toyota Safety Sense 3, het nieuwste pakket aan veiligheids- en assistentiesystemen, is standaard. Daarmee beschikt de Yaris Cross over Full Range Adaptive Cruise Control, Automatic High Beam (AHB), Emergency Driving Stop System (EDSS), Lane Departure Alert (LDA), Lane Trace Assist (LTA), Pre-Collision System met fietser- (dag) en voetgangerdetectie (dag+nacht) en Road Sign Assist (RSA) verkeersbordherkenning.

De nieuwe Yaris Cross krijgt ook de nieuwste generatie aan multimediasystemen. Standaard beschikt de auto over een 9 inch groot touchscreen met draadloos Apple CarPlay en Android Auto™ en een USB-C-aansluiting. Ook automatische airconditioning is standaard.

First Edition: vanaf 35.295 euro / 475 euro per maand
Speciaal voor de introductie van de nieuwe Yaris Cross zijn er twee introductieversies. De First Edition krijgt ten opzichte van de Active de nodige extra’s. Zo krijgt hij het Toyota Smart Connect multimediasysteem met 10,5 inch groot display en daarmee ook Smart Connect Services, waaronder onder meer de mogelijkheid om de auto te verwarmen en te koelen op afstand, ontgrendelen en vergrendelen op afstand en realtime verkeersmeldingen voor de navigatie.

Van buiten is de First Edition te herkennen aan de 17 inch machined lichtmetalen velgen, de LED-projector koplampen en Privacy Glass voor de achterste zijruiten en achterruit. Een automatisch dimmende binnenspiegel, Smart Entry en Start en zwarte hemelbekleding maken de uitvoering af.

Hybrid 130
De Yaris Cross krijgt een tweede hybride aandrijflijn: de Hybrid 130. In de nieuwe aandrijflijn wordt techniek van de vijfde generatie hybride aandrijflijnen van Toyota toegepast. Het totale vermogen van het systeem stijgt van 85 kW/116 pk naar 96 kW/130 pk. Tegelijkertijd is het koppel over het hele toerenbereik verhoogd, waarbij het maximum met 30% is toegenomen van 141 tot 185 Nm. Daarmee sprint de Yaris Cross sneller naar de 100 km/h en is hij ook vlotter bij inhaalacties.

Executive: vanaf 39.295 euro / 529 euro per maand
De Yaris Cross Executive wordt standaard geleverd met de nieuwe Hybrid 130 aandrijflijn. Ten opzichte van de First Edition wordt er nog meer luxe toegevoegd. Zo krijgt de Yaris Cross Executive het 12,3 inch grote digitale instrumentenpaneel, 2-zone automatische airconditioning met nanoe™ X technologie interieurluchtzuivering. Ook beschikt hij standaard over sportstoelen met stoelverwarming voorin en een achterbank die in drie delen neerklapbaar is. De vloer van de bagageruimte is in twee delen verstelbaar.

Van buiten is de Yaris Cross Executive te herkennen aan de 18 inch lichtmetalen machined velgen en een andere grille met pianozwarte en chromen delen.

GR SPORT: vanaf 41.495 euro / 569 euro per maand
De sportief uitgeruste Yaris Cross GR SPORT keert ook terug en beschikt net als de Executive over de krachtigere Hybrid 130 aandrijflijn. Ten opzichte van de Executive krijgt de GR SPORT een aantal wijzigingen aan het exterieur, waaronder een speciale GR SPORT achterbumper en een GR SPORT grille met gaaspatroon. Ook krijgt de auto speciale 18 inch machined GR SPORT lichtmetalen velgen. Ook is de ophanging aangepast voor meer stuurgevoel én grip.

Van binnen heeft de Yaris Cross GR SPORT sportstoelen die bekleed zijn met synthetisch suède, een GR SPORT stuurwiel, aluminium sportpedalen en vloermatten met GR SPORT-logo.

Het pakket aan veiligheids- en assistentiesystemen wordt uitgebreid met Safe Exit Assist (SEA), Blind Spot Monitor (BSM) dodehoekdetectie en Lane Change Assist (LSA) en Intelligente parkeersensoren met remfunctie voor en achter en Rear Cross Traffic Alert (RCTA).

Launch Edition: vanaf 42.395 euro / 579 euro per maand
Als topmodel beschikt de Launch Edition over nog meer luxe. Zo krijgt de Launch Edition luxe half synthetisch lederen stoelbekleding, een JBL Premium Audio-geluidsinstallatie met 8 speakers, een Head-up Display, een elektrisch bedienbare achterklep met kicksensor en voorruitverwarming. Net als de GR SPORT beschikt de Launch Edition ook over Safe Exit Assist (SEA), Blind Spot Monitor (BSM) dodehoekdetectie en Lane Change Assist (LSA). Daarnaast krijgt hij ook nog Adaptive Automatic High Beam (AAHB) en Adaptive High-beam System (AHS) en LED Matrix koplampen. Een bi-tone kleurstelling en speciale Launch Edition 18 inch lichtmetalen velgen maken de uitvoering compleet.

Per direct te reserveren
De nieuwe Yaris Cross staat in de tweede helft van mei bij de Nederlandse Toyota-dealers. Reserveren kan per direct.

Gelezen: 105 keer