050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Vernieuwde Golf R: de ‘R-touch’ van het R-performance pakket

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De vernieuwde Volkswagen Golf R is duidelijk herkenbaar aan zijn herontworpen front met de nieuwe LED-koplampen, een Volkswagen-badge die nu voor het eerst verlicht is, nieuwe air curtains in de bumper en nieuwe LED-achterlichtclusters. Om de vernieuwde Golf R helemaaf af te maken, heeft ‘ie nu de ‘R-touch’ van het R-performance pakket, dat voor het eerst standaard meegeleverd wordt.

Het R-performance pakket is voor en door liefhebbers van de R-modellen van Volkswagen ontwikkeld. Volkswagen R – de performance-tak van Volkswagen – staat synoniem voor een mix van sportiviteit en hoogwaardige technologie, wat perfect tot uiting komt in de speciale lichtmetalen velgen, het op maat gemaakte uitlaatsysteem van Akrapovič en de bijzondere dakspoiler.

Hightech R-velgen
De speciale 19 inch Warmenau lichtmetalen velgen zijn vernoemd naar het hoofdkantoor van Volkswagen R in de stad Warmenau, aan de rand van Wolfsburg. Ze zijn gesmeed in plaats van gegoten, wat resulteert in het bijzondere design, een sterkere constructie en ook minder gewicht; met een gewicht van slechts acht kilogram per velg zijn ze ongeveer 20 procent lichter dan vergelijkbare lichtmetalen velgen. Dat vermindert de onafgeveerde massa tijdens het rijden en zorgt voor een perfecte wegligging. Bovendien verbetert de zeer grote openingsgraad van de velgen (71 procent van het totale oppervlak) de stabiliteit en slijtvastheid, omdat de remmen nog beter worden gekoeld en dus minder thermische belasting ondervinden, vooral op circuits.


Uitlaat-sound van Akrapovič
In het R-performance pakket is ook het nog rijker klinkende R-Performance titanium uitlaatsysteem van Akrapovič inbegrepen. De absolute specialist in sportuitlaatsystemen heeft dit exemplaar voorzien van een aantal bijzondere features, zoals regelbare geluidskleppen die de akoestische feedback en het karakteristieke performance-gevoel van de Golf R verder versterken. Er is al backfire hoorbaar vanaf slechts 2.500 toeren per minuut – een typisch geluid uit de autosportwereld dat liefhebbers kippenvel bezorgt. In het interieur zorgt een geluidsactuator voor een ruwer geluid van de motor, om aan de sportieve ervaring bij te dragen. Aan de achterkant is de Golf R met standaard R-performance pakket tenslotte te herkennen aan een extra grote dakspoiler, die de luchtstroom optimaal geleidt om zo meer downforce te creëren.

Dit speciale R-performance pakket maakt van de vernieuwde Golf R – toch al een indrukwekkende auto – een nóg completer geheel en geeft hem daarmee die speciale ‘R-touch’.

Gelezen: 44 keer